zaterdag, maart 26, 2005

VISSEN VANUIT DE HEUPEN

Image hosted by Photobucket.com

Mijn broer Roel met een Blauwe Kruishaai. Thailand, 2001.
Hopelijk vangen we vandaag ook zo'n ferme jongen!

vrijdag, maart 25, 2005

MORGEN OP VISVAKANTIE

Image hosted by Photobucket.com

Roel en Roel zouden Roel en Roel niet zijn als zij niet een broertje dood hebben aan werken en daarom tracteren zij zich zelf regelmatig op een visvakantie. Niets fijner dan vissen. Roel zegt vaak: naar vis ruikt het toch al bij ons thuis, dus dan kan je er beter water bij hebben" wat natuurlijk waar is.

Op deze foto van vorig jaar zie je ons met twee Kavelse Buikruggen.

NEGERS VAN ONDERAF (7)

Image hosted by Photobucket.com

Het fotoproject Negers van Onderaf is een intuïtieve fotografische zoektocht. Het documenteert de fascinatie voor de neger van onderaf die tegen beter weten in blijft proberen niet vanuit kikkerperspectief gefotografeerd te worden.

donderdag, maart 24, 2005

NEGERS VAN ONDERAF (6)

Image hosted by Photobucket.com

Deze foto van een neger van onderaf is gebaseerd op de fascinatie van Roel en Roel voor de schoonheid en complexiteit van structuren en vormen uit de natuur. De peniskoker met weerhaak, kantelend in het tegenlicht, houdt een beweging gevangen. Het oog blijft scherpstellen.

Imagine, you are standing here in front of me, heet deze foto.

woensdag, maart 23, 2005

NEGERS VAN ONDERAF (5)

Image hosted by Photobucket.com

Het werk van Roel en Roel getuigt altijd van sociale bewogenheid. Zo ook deze foto, waaruit een levendige belangstelling blijkt voor de op-de-trap-zittende-medemens in het algemeen en negers van onderaf in het bijzonder.

Zeven negers van onderaf, in één foto verenigd als gelijkwaardige elementen, in een harmonieus en natuurlijk geheel. Daar zijn Roel en Roel best wel een beetje trots op.

dinsdag, maart 22, 2005

NEGERS VAN ONDERAF (4)

Image hosted by Photobucket.com

Roel en Roel zeggen altijd: kunst is durven! Zo ook dit handgesneden vuistneuk-voodoo-poppetje, karakteristiek voor de traditionele Afrikaanse cultuur bezuiden de Sahara. Een intiem en broeierig werkje dat zich niet expliciet in woorden laat vatten.

"Ik vind dat de beweging het oog moet leiden", zegt Roel dan altijd, terwijl hij schrijlings plaats neemt op het beeldje. En daar is Roel het dan altijd weer roerend mee eens.

maandag, maart 21, 2005

NEGERS VAN ONDERAF (3)

Image hosted by Photobucket.com

Deze neger kwamen we tegen bij een bevriende vuistneuker en natuurlijk zagen Roel en Roel hem vooral als mens want Roel en Roel werken graag met mensen. We raakten in gesprek met de neger en probeerden hem uit te leggen dat hij mee moest doen aan ons project Negers Van Onderaf, wat nog bijna fout ging want Roel zat opeens ongevraagd met zijn vingers aan zijn littekens. Gelukkig hebben we de boel kunnen sussen, want dat is toch net zoiets als dat je een kat onverwachts een potlood in zijn reet duwt, daar reageren ze ook heel impulsief op. Later begreep hij het wel weer en mochten we hem van onderen fotograferen, de neger dan.

De foto heet Everybody Hurts Van Onderen

NEGERS VAN ONDERAF (2)

Image hosted by Photobucket.com

Deze popneger fotografeerden wij van onderaf om het hele idee te versterken dat hij best wel een leuke neger is die negerdingen doet op een festival zodat de mensen thuis zullen zeggen: nou nou, schat, dat was me de neger wel bij Negerbospop 2005. Roel en Roel laten deze neger in zijn eigen alternatieve ruimte figureren alleen door hem van onderaf te fotograferen waardoor de neger als het ware loskomt van de werkelijkheid.

NEGERS VAN ONDERAF

Image hosted by Photobucket.com

Roel en Roel houden erg van fotograferen maar niet snapshots en leuke gebeurtenissen. Nee, zij houden van mooie artistieke foto's die van zichzelf een hele wereld oproepen zeg maar. Nu alvast een voorpublicatie van Roel en Roels serie "Negers Van Onderaf Gefotografeerd" waarin zijn negers van onderaf fotograferen waardoor dat opeens heel andere negers worden.

Deze foto heet Neger Met Stokje Van Onderaf

DE STRANDPOLITIE WORDT OOK WAKKER

Image hosted by Photobucket.com

Meteen na ons vorige berichtje kregen wij deze foto opgestuurd van een collega-vuistneuker die op het strand van Callantsoog getuige was van de inrekening van een biseksueel. Deze biseksueel vond het nodig om naakt tussen kinderen in de rij te gaan staan bij de snoepverkoop en om dan ondertussen biseksuele verhalen te vertellen.

Goed dat de politie nu ook wakker wordt!

ZANDHAPPEN JIJ, BISEKSUEEL!

Image hosted by Photobucket.com

Roel en Roel zouden Roel en Roel niet zijn als zij zondag niet een heerlijke strandwandeling zouden maken want Roel en Roel houden er gewoon van om met mensen om te gaan. Roel heeft normaal altijd veel last van vrijlopende honden die met tientallen tegelijk aan zijn met wondvocht doorlopen anushol willen snuffelen, dwars door drie broeken heen, maar nu was er eens een heel ander probleem. Misschien is het omdat wij er sinds Oostenrijk anders naar kijken, maar godverdomme het stierf weer van de biseksuelen die keihard naakt en heel provocerend langs de kustlijn holden om andere mensen hun dag te vergallen. Hier zie je een biseksueel heel kinderachtig een bal afpakken van een spelende negerin.

Roel en Roel zouden Roel en Roel niet zijn geweest als zij de achtervolging niet hadden ingezet en we kunnen met een gerust hart zeggen: die kakt de komende zestien dagen schelpjes en zeeschuim.

RESPECT, MISTER PRESIDENT

Image hosted by Photobucket.com

Godverdomme! Dat zien we Jan Peter nog niet doen. Die is meer van heel voorzichtig de gristelijke pink in de anus en dan Gerrit even laten ruiken.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?