zaterdag, april 09, 2005

MEDEDELING VAN DE ORGANISATIE TE ORVELTE

Image hosted by Photobucket.com

Opgelet, tijdens het ontgroeningsweekend is het níét toegestaan een kunstvuist met hydraulische aandrijfcomponent te gebruiken. Conform het reglement Vuist 2005 hebben Roel en Roel deze deelnemer direct geroyeerd. Leuk, al dat geknutsel, maar het is hier geen Te Land Ter Zee en in de Lucht.

VUISTNEUK-ONTGROENINGSWEEKEND ORVELTE

Roel en Roel grepen vanochtend al, tijdens het vuistneuk- ontgroeningsweekend keihard in toen ze deze aspirant vuistneuker betrapten met een tube vaseline onder zijn kussen tijdens de korte kuur droogfisten voor beginners. Nou dan heb je aan Roel en Roel een hele slechte. Meestal scheren we er dan wat haar af. Keihard een voorbeeld stellen, het is zo belangrijk.

Roel en Roel zijn wel goed maar niet gek zeggen zij vaak.

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

Image hosted by Photobucket.com

LEZENDE NEGERS VAN VOREN (5)

Image hosted by Photobucket.com

Het werk van Roel en Roel is altijd weerbarstig en complex. Zo ook deze foto van een Lezende Negerin van Voren. Het vuistneukboek dat zij leest, is niet zomaar toegevoegd, maar maakt wezenlijk deel uit van de compositie.

Draagt de foto juist daardoor een zeker poëtisch karakter? Is het de kracht in de compositie die de argeloze toeschouwer raakt, of juist het frontale perspectief? Slechts één ding is zeker: evenals poëzie laten de foto's van Roel en Roel zich nooit volledig doorgronden.

vrijdag, april 08, 2005

LEZENDE NEGERS VAN VOREN (4)

Image hosted by Photobucket.com

Roel heeft deze neger in al zijn kwetsbaarheid gefotografeerd terwijl deze een tegen het plafond gespijkerd exemplaar leest van De Negerhut van Oom Tom, waardoor er een heel emotionele spanningsboog ontstaat die zich in dit geval vertaalt naar een neger-erectie.

donderdag, april 07, 2005

LEZENDE NEGERS VAN VOREN (3)

Image hosted by Photobucket.com

Roel probeerde in deze foto de zichthorizontaal van de lezende neger organisch te verbinden met een ready-made staalconstructie van Kalinsky.

LEZENDE NEGERS VAN VOREN (2)

Image hosted by Photobucket.com

Alweer zo'n eigenzinnige interpretatie van de Lezende Neger van Voren. Hier als organische vorm, krampachtig triomferend over het gelezen woord.

woensdag, april 06, 2005

LEZENDE NEGERS VAN VOREN (1)

Image hosted by Photobucket.com

Roel en Roel zouden Roel en Roel niet zijn als zij hun neger-project niet hadden uitgebreid met een prachtige serie LEZENDE NEGERS VAN VOREN.

Bij deze foto valt op dat de neger in zijn hele leerproces een enorme vitaliteit toont die Roel meteen daarop weer prachtig ving.

dinsdag, april 05, 2005

VUISTONTGROENING DOOR ROEL EN ROEL

Image hosted by Photobucket.com


Drukke tijden voor Roel en Roel, want zij zijn nog niet terug van hun vuistvisvakantie of de vuistneuk-ontgroeningsfeesten staan dit weekend al weer voor de boeg. Ook dit jaar gaan we in Orvelte, in ontspanningscentrum De Lepelaar, weer wat bijdehante futen en eerste jaars knuiperkeppels leren wie er de baas zijn.

Op deze foto eet knuiperkeppel Michael Vreeland een bakje vol kippenstront met aanhangend kontvocht, natuurlijk nadat Roel en Roel hem eerst met een kloeke zwaai van de tondeuse op zijn plaats hadden gezet. Bij Schiphol lullen ze zestien jaar over het aanleggen van een nieuwe landingsbaan, maar Roel en Roel scheren er binnen twee seconden een in het haar van een eerstejaars knuiperkeppeltje.

Deze knuiperkeppel had het nodig gevonden om achter het naambord van het ontspanningscentrum De Lepelaar een "s" te tekenen. Dan moet je net Roel en Roel hebben, als het op boerenhumor aankomt.

Nu drinken we af en toe een biertje met hem nadat we zijn anushol hebben uitgevuistgewoond, want zo zijn we ook wel weer. Maar meneer weet nu wel zijn plaats.

Aanstaand weekend in Orvelte. Duidelijkheid voor alles.

maandag, april 04, 2005

VUISTVISWEETJES VAN ROEL EN ROEL (2)

Doof zijn is een handicap. Maar het hoeft vuistvissen niet in de weg te staan. Speciaal voor vuistvissers met een auditieve handicap laat mijn broer Roel hier zien hoe je een doof iemand duidelijk maakt waar die vuist geplaatst dient te worden.

VUISTVISWEETJES VAN ROEL EN ROEL (1)

Image hosted by Photobucket.com

Bij een gezonde, vuist-tamme karper staan de kieuwen altijd wagenwijd open. Deze prachtige vis gedijt het beste bij een grote, knokelige vuist met een weinig vaseline.

zondag, april 03, 2005

BIJ HET HEENGAAN VAN DE PAUS

Image hosted by Photobucket.com

De paus is teruggekeerd naar het Huis van de Vader en Roel en Roel zouden Roel en Roel niet zijn, als zij hun vuistvisvakantie niet even onderbraken om die ouwe pik te eren. Gelukkig voelde hun vaste vuistneukdominee Schoepers Ter Velde dat weer feilloos aan. In een prachtige preek sprak hij over de paus als inspiratiebron voor velen. Want hoewel de ziekte van Parkinson hem in zijn laatste jaren steeds meer parten speelde, bleef de heilige vader vastbesloten zijn roeping tot het bittere einde te volbrengen.

Het is natuurlijk een voordeel dat al die bisschoppen habijten dragen, maar probeer met een trillende vuist maar eens zo'n kleine bruine ster te beroeren. Roel en Roel werden er helemaal stil van.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?