zaterdag, april 16, 2005

LEZENDE NEGERS VAN VOREN (12)

Image hosted by Photobucket.com

Ronnie Standvast, Surinaams bibliofiel en voorzitter van het Marcel Proust Genootschap te Langetabbetje.

vrijdag, april 15, 2005

LEZENDE NEGERS VAN VOREN (11)

Image hosted by Photobucket.com

Olieverfschilderij op linnen
Titel: Lezende Neger van Voren denkt na over het oeuvre van Marcel Proust dat hij beschouwt als een onvergankelijk monument in woorden waarin de thema's identiteit, persoonlijkheid, vrijheid, bewustzijn, dood, jaloezie en nostalgie centraal staan.
Kunstenaar: Roel


donderdag, april 14, 2005

ROEL EN ROELS MOVIERETTE (2)

Image hosted by Photobucket.com

Voor Roel en Roel is de derde Fistmanfilm de beste uit de reeks. Fistman komt dit keer tegenover twee vijanden te staan:
Harvey Two-Fist denkt, ten onrechte, dat Fistman verantwoordelijk is voor een ongeluk waarbij hij aan één vuist misvormd is geraakt. De Brown Riddler is een voormalig werknemer van Bruce Wayne die erop uit is om de bruine sterren van alle inwoners van Gotham City te lezen, inclusief die van Wayne waardoor hij achter zijn rol van Fistman zou komen. Fistman krijgt hulp van Vaselin, een voormalig circusartiest wiens ouders vermoord zijn door Two-Fist. Spanning tot en met de laatste vuist!

woensdag, april 13, 2005

LEZENDE NEGERS VAN VOREN (10)

Image hosted by Photobucket.com

Op deze foto is heel duidelijk te zien dat de Lezende Neger geamuseerd reageert op de mededeling van Rabijn Paardenkoper dat Het Achterhuis een aangrijpender boek is dan De Negerhut Van Oom Tom.

Als Roel en Roel ook nog iets mogen zeggen: we vinden het allebei nogal gemakzuchtige werkjes. Qua stijl en uitwerking zat er meer in.

LEZENDE NEGERS VAN VOREN (9)

Image hosted by Photobucket.com

Deze Lezende Neger van Voren volgt het spoor van Christus. Totdat Roel en Roel hem een basketball toewerpen, natuurlijk. Dan is het dunken van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat.

dinsdag, april 12, 2005

ROEL EN ROELS MOVIERETTE (1)

Image hosted by Photobucket.com

Roel en Roel genieten iedere keer weer van dit meesterwerk. Vooral de scène waarin heel speculatief naar vuistneuken wordt verwezen is prachtig van licht.

maandag, april 11, 2005

LEZENDE NEGERS VAN VOREN (8)

Image hosted by Photobucket.com

Negerfotograaf Roel captured hier precies dat ene moment waar de lezende neger een aanwijzing krijgt toegeschreeuwd door een lezende blanke, waardoor een enorme intrinsieke spanning tussen willen en niet kunnen ontstaat.

LEZENDE NEGERS VAN VOREN (7)

Image hosted by Photobucket.com
Geen mens is zo omgeven door mysterie als de Lezende Neger van Voren.

zondag, april 10, 2005

LEZENDE NEGERS VAN VOREN (6)

Image hosted by Photobucket.com

Deze sobere, uitgebalanceerde compositie gaat vooral over de beleving van ruimte. De Lezende Neger van Voren op deze foto heeft net zijn minnares verteld dat hij zijn abonnement op de openbare bibliotheek heeft opgezegd.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?