zaterdag, april 30, 2005

STRAATMUZIKANTEN GUERILLA (8)

Image hosted by Photobucket.com

Roel en Roel hebben Koninginnedag aangegrepen om eens flink huis te houden in de Amsterdamse binnenstad. Dé ideale gelegenheid om de Straatmuzikanten Guerilla eens een zware slag toe te brengen.

De eigenaar van deze gitaarkoffer sprong in blinde paniek in de Keizersgracht toen hij Roel en Roel ontwaarde. Niet verwonderlijk, want van die vijf schamele muntjes, twee borrelnoten en één sigaret in zijn koffer konden Roel en Roel nog geen rolletje trekdrop kopen.

Enfin, dat mocht de pret niet drukken, want aan het eind van de dag hadden Roel en Roel toch maar mooi € 823,56 opgehaald bij precies zeventig straatartiesten. De 28 gitaren, 23 trommels, 7 trompetten, 4 harpen, 3 klarinetten, 2 banjo's, 2 triangels en 1 doedelzak zijn vernietigd.

vrijdag, april 29, 2005

STRAATMUZIKANTEN GUERILLA (7)

Image hosted by Photobucket.com

Roel en Roel zijn geen wildemannen. Als het even kan, passen zij proportioneel geweld toe. Deze vervelend tokkelende muzikant (hoek Albert Cuypmarkt) werd het zwijgen opgelegd door hem zijn boekje met notenbalkjes af te pakken.

Toen de man luidkeels zijn boekje terugeiste, zag Roel zich genoodzaakt de glazen uit 's mans bril te drukken en in een rioolputje te deponeren. En tevens zijn gitaar aan splinters te slaan op een Amsterdammertje. Daanra kreeg meneer zijn notenboekje netjes retour. Want zo zijn Roel en Roel dan ook wel weer.

woensdag, april 27, 2005

STRAATMUZIKANTEN GUERILLA (6)

Image hosted by Photobucket.com

Roel en Roel troffen deze straatmuzikant vlakbij het Vondelpark. "Een goedemorgen, beste man," begon Roel een gesprekje. "Weet u wat het verschil is tussen een contrabas en een viool?"
Daar moest de angstig kijkende straatmuzikant een antwoord op schuldig blijven.

Roel en Roel lieten het hem zien. Een contrabas brandt langer.

dinsdag, april 26, 2005

STRAATMUZIKANTEN GUERILLA (5)

Image hosted by Photobucket.com

Deze straatmuzikantenjongen, die altijd op de hoek 1 en 2e van de Swindelaan zit, verveelde ons al een tijdje met zijn uitheemse klanken die slechts de dactitalonische toonladder volgen. Roel en Roel zijn even op hem af gelopen en hebben in zijn oor geschreeuwd: “in welk land zijn we hier? En welke toonladder wordt daar gebruikt? Precies, mannetje!! En wat speel jij? Nee, geen Hollandse toonladder, nee.”

Daarna hebben we hem met zijn oor aan zijn accordeon gelijmd en een foto gemaakt. Het hondje heeft nauwelijks geleden.

STRAATMUZIKANTEN GUERILLA (4)

Image hosted by Photobucket.com

Tijdens een ochtendwandeling door Amsterdam kwamen Roel en Roel deze Cowboy Henk tegen. Het biseksuele heerschap bracht de nummers 'Stairway to Heaven' en 'Snappy, de kleine krokodil' ten beste, maar dan wel even vier oktaven te hoog.

Dat kwam omdat Roel hem al die tijd vol bij zijn noten had. Nooit geweten trouwens, dat je teelballen vier keer om hun as kunt draaien, voordat de zaadleiders knappen, maar Roel had al zo'n vermoeden. Hij wringt thuis ook altijd de natte was uit.

maandag, april 25, 2005

STRAATMUZIKANTEN GUERILLA (3)

Image hosted by Photobucket.com

Hier zit hij nog met een intense kop balalayka te spelen, deze aangetrouwde hitlerkuifmakaak met tolstojsnor, enekele seconden voordat Roel en Roel hem onder autentiek Russische begeleiding van het Lederen Laars In Rug Ritme keihard het zwijgen oplegden.

STRAATMUZIKANTEN GUERILLA (2)

Image hosted by Photobucket.com

Deze musicerende sikh probeerde ons te paaien met een oranje drol op zijn hoofd maar dan ben je bij Roel en Roel net aan het verkeerde adres. Kijk, een beetje pentatonische dissonanten vanuit die wereldvreemde kop gaan zitten mompelen, dan heb je aan Roel en Roel een hele slechte. Moeten we het zeker ook een enorme prestatie vinden dat Baardje Prevelwit zonder schoenen speelt. Wij hebben die strijkstok in zijn Indiase hol gestopt en de arme mensen sitar tegen de muur aan stukken geslagen, waarbij het ons pas opviel wat een kut akoestiek holle klei heeft.

STRAATMUZIKANTEN GUERILLA (1)

Image hosted by Photobucket.com

Als Roel en Roel ergens een tiefushekel aan hebben dan is het wel die lauwe panfluitpis waar zogenaamde Inca's ons mee lastig vallen. Deze Inca hebben we aan zijn pancho door het hele centrum van Dordrecht gesleept want achtergrondmuziek bij een slechte documentaire over Johan Cruijff uit 1972 gaan we maar ergens tussen de Azteken zitten blazen maar niet hier.

Roel en Roel breken altijd kordaat de panfluit in stukken. "Kijk eens, nu zijn het wel 13 fluitjes, mooi he", zeggen wij dan want voor humor ben je bij Roel en Roel aan het goede adres.

Vanaf vandaag zullen Roel en Roel een keiharde straatmuzikanten-guerilla voeren.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?