vrijdag, september 16, 2005

EARL SILAS TUPPER (1907 – 1983) - A ROEL AND ROEL HERO


Earl Silas Tupper (1907 – 1983), de eenvoudige Amerikaanse boerenzoon die van zijn naam een populaire keukenterm maakte, was een amateur-uitvinder, een creatieve duizendpoot, een autodidact – een soort Leonardo Da Vinci van zijn tijd. Deze bevlogen ondernemer zou zich weldra als een gedreven idealist met een sociale missie ontpoppen. Hij streefde niet alleen naar persoonlijke roem en bezit, hij droomde er ook van om het anale leven van de doorsnee Amerikaan aangenamer en efficiënter te maken.

Wat slechts weinigen weten, is dat E. Tupper ook de uitvinder is van de plastic reuze-anus, gemaakt van polyethyleen. Mijn broer Roel, hier op de foto, is er gek op en gebruikt 'm vooral wanneer hij moet hyperventileren.

woensdag, september 14, 2005

DE TIEFUS! HEEL GOED!


Deze foto ontvingen wij van Anton Schalkx uit Wolpert. Hij maakt tijdens een twee uur durend hoorcollege over de mechanismen van de evolutie duidelijk waar de oerknal écht mee begon.
Gefeliciteerd Anton, jij bent de eerste winnaar van de originele Roel en Roel Mechanic Fist!

maandag, september 12, 2005

KLUSJE VOOR ROEL EN ROEL PRODUCTIONS (4)


De aanmeldingen van '5 tegen 5 voor de vuist weg' stromen binnen. Van worstmakerij Schaarsma uit Borkulo kregen we - behalve een aanmeldingsformulier - ook een mooie motivatiebrief met foto toegestuurd. Bertus Schaarsma (rechts op de foto) schrijft ons:

"Klanten kunnen bij ons zegeltjes sparen. Niet voor extra kassakorting op onze eersteklas kwaliteitsworst, maar voor door onszelf samengestelde workshops waarin we zoveel mogelijk aspecten van het vuistneuken de revue laten passeren. Volgende maand beginnen we met de workshop: “Hervindt je kracht door vuistneuken”. Deze workshop zal gebaseerd zijn op de verschillende opleidingen en ervaringen die ik in mijn leven heb opgedaan.
Vuistneuken is natuurlijk de grote leidraad erin want net zoals worstmaken is ook vuistneuken niets meer of minder dan het bewerken en verwerken van vlees. Er wordt ook aandacht besteedt aan ontspannings- en ademhalingstechnieken en achtergrondinformatie zoals we tijdens het vuistneuken tegenkomen: het sluitspierstelsel, ademhalingsstelsel, bloedvatenstelsel, spijsverteringsstelsel, urinestelsel, hormonenstelsel en de geslachtsorganen.

Elke workshop is voor mij als een fakkel waardoor je eigen licht kan gaan stralen in de donkere herfstmaanden. Mensen die in moeilijke levensomstandigheden zitten zullen gemakkelijk hun weg erin vinden. Mensen die nog maar moeilijk kunnen genieten van de mooie dingen in het leven, zullen het vuistneuken weer eens kunnen ervaren!
Een workshop met veel plezier, maar waarbij een traantje ook mag. Waarom? Omdat vuistneuken een enorme kracht is die ieder in zich heeft en vaak vergeten is!"

Mooi gesproken Bertus!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?