zaterdag, januari 28, 2006

UIT DE PLATENKAST VAN ROEL EN ROEL (8)Veel mensen vragen ons de laatste week: "Roel en Roel, jullie ongekroonde koningen van het Nederlandse Vuistneukrijk, nu laten jullie wel al die schitterende platenhoezen zien, maar nu zijn wij vaak zo benieuwd naar het verhaal achter de plaat."

Natuurlijk luisteren wij altijd geduldig naar zo'n lekenvraag en vuisten daarna het desbetreffende Aagje ongehoord hard in zijn anushol. Roel en Roel geven zich niet zomaar bloot aan iedereen, zeker niet voor onder de € 100,-. Voor deze plaat willen Roel en Roel een uitzondering maken. Het betreft hier het legendarische album God's Power van Karatist Preacher Mike Crain, ook bekend als de voormalige zanger van Rectal Christ and the Fucking Maria's die de slecht verkrijgbare single Dominating Brutus, You To? opnamen en daarna uiteenvielen.

Mike Crain is altijd platen blijven opnemen en Roel en Roel vinden dit zijn beste werk. Het betreft hier een krachtig concept-album, waar Roel en Roel normaal gesproken een broertje dood aan hebben. Naar Marillon luisteren met een glazen tarzan in je kutwerk doen we maar op de redactie van Opzij, zeggen wij vaak gekscherend. Maar dit album van Mike is net de uitzondering. Een schitterend bijna episch verhaal over loutering en uiteindelijk verlossing door anale vuistdominantie, alles natuurlijks steeds afgezet tegen Mike's fascinatie met het naar god slaan van bakstenen.

Ik zelf ben niet zo goed in het uitleggen van platen, dus nu komt Roel die het concept uitlegt.

Hoi, hier Roel. Nou, als de plaat begint hoor je eerst een verminderde septiem waar Mike zijn falset prachtig doorheen vlecht. Het verhaal gaat eigenlijk over dat mensen dingen doen die je niet kunt waarmaken maar dat bepaalde dingen gewoon nodig zijn en dat je dat toch altijd houdt, maar dan met muziek er bij, en dat je toch dood gaat, soms jong, maar dat houd je toch en dan is hij afgelopen.

Nu ja, gewoon kopen die plaat als je hem ziet. Dat lijkt ons duidelijk.

vrijdag, januari 27, 2006

UIT DE PLATENKAST VAN ROEL EN ROEL (7)Zoals jongeren uit de Achterhoek zich graag mogen indrinken voordat ze naar de boerendisco gaan, zo draaien Roel en Roel My Beauty van Kevin Rowland altijd voordat ze een avondje biseksuelen gaan meppen.

woensdag, januari 25, 2006

UIT DE PLATENKAST VAN ROEL EN ROEL (6)Dat Roel en Roel vuistenderwijs niet in het verleden zijn blijven hangen, bewijst deze kneiter van een langspeler van rapper MC Pooh, inclusief de hitsingle Head First. Daar kunnen die twee rappende biskesuelen van "jij ziet er lekker uit, ga met me mee naar Diemen-zuid" godbetert nog wat van leren!

dinsdag, januari 24, 2006

UIT DE PLATENKAST VAN ROEL EN ROEL (5)Een van de beste vuistneuk-albums ooit en bijna zeker de eerste vuistneukconceptplaat, dit juweeltje van Luis en Julian. Op een steady beat schieten zijn hun geweren en hun zak ritmisch leeg terwijl zij hun droge vuist verankeren in het bange anushol van de producer. Niet te missen!

UIT DE PLATENKAST VAN ROEL EN ROEL (4)
Roel en Roel hadden een gelukkige jeugd. Terwijl al hun vriendjes naar de Film van Ome Willem gingen, nam oom Harold hen mee naar Richard & Willie.

Mijn broer Roel denkt nog steeds met weemoed terug aan die keer dat hij op het podium mocht komen bij meneer Richard en - na een aai over zijn bol - retehard gevuist werd door Willie, de buikspreekpop met de hardhouten vuistjes.

maandag, januari 23, 2006

UIT DE PLATENKAST VAN ROEL EN ROEL (3)Het dak eraf! The Minister Quartet brengt de vermaarde Fistfuck Sound in een energiek, tintelfris acapella jasje. Vocale grooves, heftig, ritmisch, dwingend en avontuurlijk.

Fist Funk en het ingetogen I Can't Have It All zijn de hoogtepunten van deze langspeler.

zondag, januari 22, 2006

UIT DE PLATENKAST VAN ROEL EN ROEL (2)We schrijven de zomer van '74. Als Roel en Roel toen één jeugdidool hadden, dan was het Tino. Het linkshandige tenoortje uit Madrid, dat met zijn debuutalbum Por Primera Vez (Mijn Eerste Vuist) hun jongenshartjes sneller deed kloppen.

Oom Harold deed de rest.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?